Return to site

En deze zomer ga ik eens goed nadenken over mijn volgende carrière stap!

Ik ben heel wat zomers met dit voornemen richting zuiden vertrokken. Drie weken geen werk zouden de ideale basis zijn om te komen tot de diepere inzichten over wat ik nou echt wil.

Ik vroeg mij af of andere mensen ook met dit voornemen op vakantie gaan. Een beetje rondvragen en zoeken leerde mij dat ik niet de enige was. Zo laat vacaturesite Monsterboard weten dat er in de zomermaanden meer activiteit is op hun website, het gaat dan om het aantal zoekopdrachten, maar ook naar het aantal cv’s dat wordt geplaatst en het aantal sollicitaties dat daadwerkelijk wordt gestart.

Was jij ook van plan om je volgende carrière stap te ontdekken deze zomer? En is dat plan niet helemaal gelukt? Zoals Steve Jobs zei:

“You’ve got to find what you love. And that is as true for your work as it is for your lovers. Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking. Don’t settle.”

Wacht dan niet tot volgend jaar zomer, maar ga nu aan de slag, meld je aan. Werk waar je niet gelukkig van wordt en dat meer energie kost dan oplevert is ongezond.