Return to site

STOP IT!

Over stoppen met gedachten als je er last van hebt

Ik was op een feestje. Een gezellige lunch bij een goede vriendin. Ik ontmoette veel nieuwe mensen, haar vrienden. Aan tafel zat ik naast een Griekse schoonheid. Ze was bijzonder grappig. Eén bom energie.

Gaandeweg raakten we dieper in gesprek. Ze vertelde over haar dochter van anderhalf. Ze vertelde hoe de geboorte van haar kind haar veranderd had. Ze maakte me nieuwsgierig en ik vroeg haar hoe? Mijn tafeldame dacht even na en vertelde: “toen mijn dochter kwam, schoof ik op in het rijtje. Mijn moeder is een paar jaar geleden overleden. Mijn vader alweer 23 jaar geleden. Opeens werd ik me bewust dat ik zou kunnen sterven voordat mijn dochter naar de middelbare school gaat, gaat studeren, kinderen krijgt. Ik wil dat allemaal meemaken!”. Ze gaf aan dat haar dit enorm angstig en bezorgd maakte.

Dit ging zo even door totdat ik haar vroeg: “maar wat voor ‘ouder’ word jij dan, door al deze angst en bezorgdheid?”. Ze keek me verrast aan en zei: “Natuurlijk niet leuk. Allesbehalve! Geen kind zit te wachten op een ouder die alleen maar angstig en bezorgd is. Dat ondermijnt je zelfvertrouwen. Ik gun mijn dochter nou juist om de wereld en het leven met zelfvertrouwen tegemoet te treden.”

Ik vertelde haar over één van de vele filmpjes die ik in mijn praktijk gebruik. Het heet: ‘Stop it!’. Alleen al die twee woordjes deden iets met haar. Ze moest lachen. Googled het maar eens dan vind je het wel. Het is een hilarische scene uit een oude serie. De boodschap is: als je last hebt van een gedachte, stop er gewoon mee! Wij mensen kunnen dat.

Ik wil hiermee niet alles platslaan, maar toch, soms gewoon jezelf ertoe zetten om te stoppen met een gedachte kan wonderwel werken.

Bij vertrek omarmden we elkaar, als goede vrienden. Wat het delen van onze verhalen toch waardevol kan zijn. Over en weer!

www.Talentboosters.nl