Return to site

Talent Boosters in verbinding

Eating our own dog food

Het is vrijdag, bij Buro Brand en we hebben Talent Boosters teamdag. Ingrid en Muriel zijn er voor het eerst bij. Muriel heeft haar camera meegenomen en maakt regelmatig foto’s. Het maakt me nog meer nieuwsgierig naar hoe we haar ziens-, denk- en werkwijze kunnen toepassen.

We vertellen elkaar ons verhaal met behulp van de Canvas-Me. Goed en fijn om zelf ook weer te merken hoe dat is. Je leert elkaar heel snel, heel goed kennen. Het gesprek gaat meteen ergens over. Zo voelt dat dus, als wij onze deelnemers vragen om hun verhaal te vertellen met behulp van hun Canvas-Me.

Daarna krijgen we een korte training in zakelijk tekenen. Deze methodiek passen we veel toe in onze trainingen. Visualiseren helpt bij effectiever communiceren. Fijn om hier zelf ook weer een slag in te maken. Met wat we geleerd hebben gaan we aan het werk met de flip-overs die we gebruiken tijdens onze trainingen. We willen graag dat onze deelnemers zien en merken dat we ons met zorg voorbereiden. Mooi opgemaakte, heldere flip-overs helpen hierbij.

Nu is het tijd voor de Dialoog in het Donker. Een methodiek die we inzetten om met onze klanten hun ambities rondom talent- en organisatieontwikkeling te onderzoeken.

We doen ooglapjes voor en gaan onder leiding van Pieter Jan de Bree een donkere kamer binnen. Eenmaal binnen, mogen de lapjes af. We zien niets en giebelen wat. Pieter Jan doet een introductie en stelt ons gerichte vragen over Talent Boosters. Hij nodigt ons uit om de dialoog met elkaar aan te gaan. We zijn heel trots op wat we tot nu toe bereikt hebben én we voelen dat er nog veel meer in zit. Het gesprek in het donker helpt ons om hier onbevangen met elkaar over van gedachten te wisselen. Pieter Jan stelt af en toe verdiepende en onderzoekende vragen. De tijd vliegt om en we moeten helaas stoppen.

Het is een vruchtbare dag waarbij we wat we bieden aan onze opdrachtgevers en deelnemers, ook weer eens op onszelf toepassen. Zoals de Engelsen zo mooi zeggen: ‘eat your own dog food’ en het smaakt naar meer.

We hebben een boel inspiratie opgedaan en met een waslijst aan mooie acties en afspraken gaan we het weekend in.

Dank lieve, mooie Talent Boosters. Dit was weer leerzaam en gaaf! Wordt vervolgd.

broken image