Return to site

Je moet werken aan je zichtbaarheid...

...zeggen ze

Sofie was op dag één heel onzeker. Nu zes weken later laat ze haar Canvas-Me® aan ons zien. Het ziet er strak en mooi uit. Ze is duidelijk trots op het resultaat. Ze houdt haar hockeystick losjes vast en begint haar verhaal. Ze heeft meteen al onze aandacht.

“Zes weken geleden vroeg ik mij af wat ik nou echt kan, wat ik daarmee wil en wie daar op zit te wachten. Ik was sceptisch en had er geen zin in. Ik had al zoveel gedaan aan persoonlijke ontwikkeling en coaching. Maar....als ik nu terugkijk en het eindresultaat zie...” - ze wijst ondertussen met haar hockeystick naar haar Canvas-Me® - “...ben ik blij dat ik mee heb gedaan. Ik heb ongelofelijk veel van jullie allemaal geleerd en genoten van alle verhalen.”

“Waar ik vooral achter gekomen ben, is dat ik mijn werk en privé helemaal los zie van elkaar. In mijn werk zit ik uren achter mijn laptop. Ik ben best onzeker, want veel mensen om mij heen hebben hele hoge posities. Ik heb wel de nodige studies gedaan, maar ik kom uit een heel eenvoudig nest. Daardoor ben ik snel onder de indruk.”

“Uit het feedbackonderzoek en het reputatieonderzoek blijkt dat mijn collega’s vinden dat ik veel expertise heb en veel doe, maar dat ik niet zo zichtbaar ben. Grrr…wat heb ik daar een hekel aan, als ze dat zeggen! Ze vinden dat ik daarom geen leider ben, maar meer een hele goede expert. Ze maken daar dankbaar gebruik van. Ze gunnen me wel dat ik wat meer uit mijn comfortzone stap.”

“Privé heb ik op hoog niveau gehockeyd en ik coach nu al jaren meerdere dames 1 hockeyteams. Ik krijg terug dat ik dat knap doe. Een mede-coach, en oud-international, zegt in de feedback: ‘Je pakt de lead en daagt ons uit. Je zorgt dat we een uitgekiende strategie met elkaar hebben en werkt daar stap voor stap naartoe. Door jouw strategisch inzicht hebben we heel wat kampioenschappen gewonnen.’ Ik realiseer me nu pas met hoeveel energie en plezier ik dit doe, en hoe gemakkelijk me dit afgaat.”

“Dat ik een strateeg ben, kwam ook naar voren bij mijn levensverhaal, mijn drijfveren en in mijn persoonlijkheidsprofiel. Door dit soort inzichten met jullie te delen, zie ik nu niet alleen wat ik ermee kan, maar ook wat ik ermee wil. Ik ga gewoon meer de Sofie die ik ben op het hockeyveld meenemen naar mijn werk.”

“Ik heb dit afgelopen week gedeeld met mijn collega’s. Met deze hockeystick in mijn hand! Ik heb ze meegenomen in mijn verhaal aan de hand van de Canvas-Me®. Ze waren onder de indruk en ik merk dat ze met andere ogen naar me kijken. Ik heb een collega - waar ik best wel tegen opkijk - gevraagd om me hiermee verder te helpen. Hij zei meteen: ‘maar natuurlijk Sofie, jij hebt veel meer in je mars, en dat hebben we hier hard nodig!’ ’’

“Ik heb nu een strak verhaal. Jullie hebben mij enorm geholpen om alles samen te brengen, de juiste woorden en mijn eigen manier te vinden om zichtbaar te zijn. Super!”


Dat vinden wij ook van jouw verhaal, Sofie!

Sofie is uit privacy overwegingen een gefingeerde naam.