Return to site

Tijd voor empathie!

zo simpel is het

Kun jij ook heel goed, alleen, hard werken? Ben jij ook al langere tijd in je eentje aan het overdenken wat je eigenlijk nog meer kan?
Ik raad je aan om te stoppen met dat eenzame gepeins en het gesprek aan te gaan met anderen. Het is écht zo dat anderen je kunnen en willen helpen. Door je verhalen te delen zien zij vaak krachten, talenten en mogelijkheden die je zelf niet ziet. En het mooie is dat veel mensen het fijn vinden om jou verder te helpen, want elkaar helpen geeft energie, toch? Zo simpel is het.

Vaak weten we alleen niet goed ‘hoe' we elkaars hulp kunnen inroepen. We stellen onze hulpvragen veel te weinig. Om ‘hulp’ vragen voelt niet zo stoer, misschien wel kwetsbaar, want blijkbaar kan je het alleen niet oplossen? Mogelijk herken je deze overtuiging.

Wij van Talent Boosters ervaren in onze dagelijkse praktijk dat de mensen die het gesprek aan durven gaan met zichzelf en anderen juist stoer zijn. Het levert ze heel veel op! Wij doen niets liever dan deze gesprekken op gang brengen en op prettige, praktische en veilige manieren faciliteren.


Onderstaand modelletje is een van de vele middelen die we inzetten. De betekenis van empathie is: inlevingsvermogen, de kunde of vaardigheid om je in te leven in de situatie en gevoelens van anderen. Het woord empathie is afgeleid van het Griekse woord ἐμπάθεια (empatheia), of invoelen. Denk alvast maar eens na hoe dit voor jou zit. Hoe ontvang jij empathie? Hoe geef jij empathie? Wat gebeurt er als je over en weer empathisch bent? We helpen je graag om dit voor jezelf te ontdekken.... samen met anderen!

Soms confronterend, maar vooral inspirerend om mee bezig te zijn, hebben we gemerkt ;-). www.talentboosters.nl

broken image