Return to site

Weg met belemmerende overtuigingen!

Herken je dat, die lastige, negatieve gedachten die je danig in de weg zitten, die steeds hardnekkig terugkeren, die je weerhouden om te doen wat je echt wil?

Nou, dergelijke gedachten, daar gaan we mee afrekenen! Zorgen dat deze je niet meer op de plaats houden, of je klein maken.

 

Belemmerende overtuigingen kun je zien als een soort zware stenen die je met je meesjouwt en die je te zwaar maken om te vliegen. Tijdens het Talent Boost programma besteden we aandacht aan belemmerende overtuigingen. Je wordt uitgedaagd om op andere manieren naar jezelf te kijken. Door ons en door de andere deelnemers. Vanuit interesse en compassie krijg je inzicht in de unieke persoon die je bent. Van daaruit bepaal je je ambities, doelen en concrete vervolgstappen.

 

Over de last van die stenen deelde een van onze deelnemers een pakkend, persoonlijk verhaal met de groep. Met zijn toestemming delen we het nu met jou. Het gaat over jezelf toestemming geven, er mogen zijn én trots zijn op wie je bent.

 

De afgelopen tijd heb ik geëxperimenteerd met ‘de stenen in mijn tuintje’. Ik voelde dat ik ze naar de oppervlakte moest brengen en dat heb ik de afgelopen weken nadrukkelijk gedaan. Soms zo nadrukkelijk dat ik er zelf een beetje vervelend van werd, maar iets in me wist dat de tijd rijp was.

Nu weet ik waarom: in mijn tweeënvijftigste levensjaar, op de derde dag van deze Talent Boost realiseerde ik me pas echt dat ik die stenen op kan pakken, ze kan bekijken en daarna weg kan leggen. Buiten mijn tuintje! En dat is wat ik besloten heb te doen.

 

Ik mag er zijn. Ja, ik mag er echt zijn! En ik mag trots zijn op wie ik ben en wat ik gerealiseerd heb.

 

Natuurlijk zal het tijd kosten voor ik me realiseer dat de stenen er niet meer liggen. Dat ik niet meer mijn voeten optil op de plaats waar deze stenen al tientallen jaren lagen. Maar ik heb mijzelf toestemming gegeven. En dat gaat mij verder helpen”

 

We hopen dat zijn verhaal ook jou inspireert.

www.talentboosters.nl